A hatása ideális!

11 gondosan összeválogatott alkotóelemből lett megkomponálva!

Lássuk a fontosabb összetevőket sorban:

Nem az van benne, ami éppen divatos, hanem az, amire a bőrödnek szüksége van. Meg vagyok róla győződve, hogy egy ideális kombinációt sikerült találnom, amely még megfizethető, de mégsem köt kompromisszumokat.

Minden benne van ami kell. Se több se kevesebb!

Lenmagolaj: A lenmagból hidegen kisajtolt olaj biológiailag nagyon értékes. 4,5-23%-ban tartalmaz cisz-linolsavat és 25,8-58%-ban linolénsavat. A linolsav (lenolajsav) jelentősége a sejtlégzés és energiatermelés szempontjából felbecsülhetetlen. Kívül, belül szükség van rá. Erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, gyulladt bőr feszülését csökkenti, bőrlágyító, simává, rugalmassá varázsolja a bőrt, öregedésgátló.


Zöldtea hidrolátum: A teacserje fermentálatlan, zöld leveleinek vízgőz desztillációjával nyert hidrolátum, vagyis virágvíz kiválóantioxidáns. Enyhe gyulladáscsökkentő, enyhe fertőtlenítő, összehúzó, tonizáló. Nagyon kellemes az illata.


Glicerin: A glicerin egy klasszikus humektáns. A humektáns anyagok olyan nedvszívó összetevők, melyek a légkörből a bőrbe vonzzák a vizet. Bőrbe szívódó anyag, ez azt jelenti, hogy egy mosdás után nem jön ki a bőrből. Elősegíti a vízmegtartást a bőrszövetekben, lágyító és bársonyosító hatású.

Fontos azonban tudni, hogy a túlzott mennyiségben bevitt glicerin a bőr mélyebb rétegeiből vonhatja magához a nedvességet a felhám felé. Így a bőr belülről szárad ki. Ezért kerüljük azokat a készítményeket, amelyekben az INCI felsorolásban a víz után rögtön a második, harmadik helyen áll!


Ázsiai gázlókivonat: Más néven gotu kola növény virágos hajtásából készült kivonat, ökológiai gazdálkodásból.

Sebgyógyító, hámosító, csökkenti a hegképződés valószínűségét, kötőszövet erősítő, regeneráló, antioxidáns, gyulladáscsökkentő, hidratáló, bőrnyugtató, bőrfehérítő, enyhén antibakteriális.


Hársfavirágvíz: A hársfa a tiliaceae (hársfafélék) családjába tartozik, rengeteg fajtája van elterjedve és legtöbbjüknek elismert a gyógyhatása, a gyógyászati és kozmetikai tulajdonságai. A hársfavirág évezredek óta ismert és felhasznált virág, amely minden nyáron gyönyörködtet bennünket édes, finom illatával. A virágvíz értékes elemeket tartalmaz és jótékony hatását közvetlenül a bőrrevitel által vagy kozmetikai készítmények összetevőjeként fejti.

A hárfavirág-víz ragyogást és derűsséget kölcsönöz a bőrnek, különösen a fakó, érett arcbőrnek előnyös. Az érzékeny bőrhöz idomult, valóságos nyugtató, ideális a gyerekek finom bőrére is. Nagyon jó hatással van az érzékeny, irritált fejbőrre, de a hajra is, amelyet egészen a gyökértől felélénkít.

Előállítás módja: a virágzat, a levelek és a termés gőzlepárlásával

 

Niacinamid: A niacinamid vagy B3 vitamin egy jótékony hatású összetevő, főleg a problémás bőr számára: akné, kipirosodással járó rosacea, gyulladások esetén hasznos. Hatásosnak bizonyult a gyulladások utáni hiperpigmentálódás esetén is.

Azok számára is hasznos, akik különösebb bőrgondokkal nem küszködnek, mert elősegíti a bőr természetes védőgátjának a megfelelő működését, hozzájárul a víztartalom megőrzéséhez és a ráncok mérsékléséhez, feljavítja a bőr kinézetét. Valamennyi bőrtípus jól tűri.

 

Levendula illóolaj: A világon legelismertebb és legelterjedtebb illóolaj. Megtaláljuk a bőr ápolására szánt alkalmazásokban, az aromaterápiában, a parfümkészítésben, a bőrbetegségek enyhítésében.

Előállítás módja: gőzlepárlással, a virágokból